קיבל החזר עבור מוצר שרכש באינטרנט והמוצר הגיע

שלום הרב,

אחי קנה דרך האינטרנט נעליים מאיזה גוי. ועבר תקופה של זמן מהזמנה ולא הגיעו הנעלים ואחי שילם לגוי. אז הגוי אמר שהוא שלח. ואחי דיבר עם האתר שיחזירו לו את הכסף ובאמת החזירו לו את הכסף אבל לאחר שבוע הגיעו הנעליים והתברר שהגוי לא שיקר ובאמת שלח רק שזה הגיע באיחור. אחי פנה אל הגוי שהגיעו הנעלים והוא רוצה להחזיר לו אותם (כי כבר קנה בארץ כאלו) בתנאי שישלם את דמי המשלוח שזה משהו כמו 20 דולר בערך. והגוי לא עונה האם אחי מחוייב להשיב לגוי את הנעליים במידה ועונה? ואם לא עונה לו האם יכול לקחת לעצמו את הנעליים? תודה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

במקרה שהוא לא עונה, אתה יכול להשתמש עם הנעליים. במקרה שהוא עונה, אם הזמנת את הנעליים לכתובת בארץ ישראל, אתה חייב להחזיר לו, מפני חילול השם. אבל אם הזמנת לכתובת בחו"ל, אינך חייב להחזיר, ואם תחזיר ותכתוב לו שאתה מחזיר בגלל שהנך יהודי וכוונתך תהיה לקיים מצוות קידוש השם, הרי זו מצווה גדולה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רסו סעיף א.