האם שומשום חמץ

שאלה:

האם שומשום חמץ או קטניות?

תשובה:

שלום רב,

שומשום אינו חמץ, אבל הוא נחשב קטניות

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. יש להבהיר לענ"ד כי שומשום נקי הוא לא חמץ
    שלא כן שומשום שכבר היה אפוי בלחמניה וכדו' אפי' שעכשיו הוא בנפרד ולבד הרי הוא חמץ גמור.
    ולכן התשובה הנ"ל לא על שומשום שנפל מהאוכל, אלא על שומשום חדש מהחבילה

  2. כל אדם יודע להבחין, רק כך הם גזירות חכמים, שמא אדם יתבלבל או לא ישים לב וכו'. וכן מחשש שהיו משתמשים באותם שקים לדגנים ולקטניות.

  3. ספרדים יכולים להשתמש בשומשום שיש לו כשרות לפסח, כמו כן, באופן כללי תסביר לאמא כמה חשוב לך שלא יהיה בבית משהו חמץ, והיא תבוא לקראתך בכל הענינים בעזרת ה'.