איך מחנכים לשמירת הברית

שלום, אני אמא חד הורית לילד מתבגר (בן 13)
אין לילד קשר לאביו והגברים במשפחה שלי לא בקשר אישי איתו.
אנחנו מאוד משתדלים בשמירת הלכות כראוי בבית ומאוד חשוב לי שהילד יהיה שמור וטהור,
רציתי לשאול בנושא של שמירת הברית, אין לי מי שידבר איתו בנושא, השאלה האם הגיל נכון עכשיו שאביא לו אולי חוברת שיקרא בנושא או שעדיף עדיין לא להעלות למודעות שלו דברים שאולי עדיין אינו מודע להם? אני מאוד מפחדת עליו, אין לו שמץ מושג בנושא ולכן מצד אחד זה טוב מצד שני דווקא עלול להביא למכשול.
אודה לכם מאוד לעיצה בעניין.

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל אין צורך לדבר על כך, זה רק נותן רעיונות, צריך להקפיד על חינוך טהור, קריאת ספרים חרדיים, חברה מתאימה, לא להסתובב סתם במקומות של פריצות, והעיקר שילך ללמוד בישיבה טובה ושמורה, ואז בעז"ה הכל יהיה טוב. ברגע שאת מזהה חלילה בעיה בתחום, תוכלי להתייעץ עם אחד מרבותיו שאת סומכת עליו. אינני יודע באיזה אופן את מגדלת את הילד, אבל זה המתכון הכי טוב שכבר נוסה בעם ישראל 3000 שנה. המציאות היום בחברה המתפשרת בעניני יהדות שיש תערובת של גברים ונשים וספרות קלוקלת וסרטים ועוד לא מאפשרת לגדול טוב מבחינה רוחנית, ואךף שיחות לא יעזרו בענין הזה! כל מי שמגדל כך את ילדיו וטוען שרצונו שיהיה טהורים עושה שקר בנפשו.