מלמד שהשאיר כספי מסיבת פורים לשתי דקות בכיתה ונגנבו

אני מלמד בכתה ג' ובדרך כלל משאיר חפצים יקרי ערך בהם כספים בסכומים גדולים בכתה בהישג יד של תלמידים ואין פגע ונגע ב"ה.
יש להוסיף כי בדרך כלל בשעות ההפסקה הכתה נעולה ולא מטעם של חשש גניבה אלא בכדי שהכתה תשאר מסודרת משא"כ בהיותה פתוחה כשעלולים להשתובב בה.
יצאתי את הכתה לדקותיים בשעת ההפסקה ולא נעלתי אותה – כיון שהיה בה עוד תלמיד שסועד ארוחת 10, מששבתי ראיתי שנגנבו כספי מסיבת פורים והילד שנותר העיד שראה את הגונב ויש רגליים לדבר שכן הוא, אבל ההוא מכחיש הכל ואין אפשרות להוציא ממנו.
המנהל טוען שאני פושע וחייב לשלם, אין לי בעיה לשלם אלא רק מבקש שאברר אם אכן נקרא אני פושע.
איני מבקש פשרה או הנחה כי אם דין גמור.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הנך נחשב לפושע וחייב לשלם.

מקורות:

עיין בשו"ע חו"מ סי' רצא סעיפים יג, טו, יח, כ כיצד שומר חינם אמור לשמור על כסף.

בדרך כלל התלמידים אינם משועבדים למלמד, ובודאי שלא ההורים או ההנהלה, שהרי המלמד אינו מחליט מה ללמד, וממילא אין פטור של 'בעליו עמו'. עיין שו"ע חו"מ סי' שמו סעיף יג.