אפשר לתת למישהו אחר את השכר של העולם הבא?

שלום לכבוד הרב,
אדם שרוצה לתת את כל מצוות שלו לאדם מסוים כדי לעבוד את הקב"ה על מנת לא לקבל פרס האם דבר זה נכון לעשותו לאותו אדם או לא ולמה לא.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ודאי לא ראוי כך לעשות. יש לי תחושה שאדם שעושה את זה לא מספיק מביןו מה זה העולם הבא. אנימשוכנע שאם היו אומרים לאדם שהוא רשאי להרעיב עצמו למוות תוך כדי עינויים במכשירים מפצתיים של האינקוזיציה לצורך אדם אחר הוא לא היה מסכים כל כך בשמחה… השכר בעולם הבא חשוב לאין ערוך אז איך אנחנו מוכנים לוותר עליו כל כך מהר… כמו כן לא כל כך ברור שיש משמעות לאמירה כזו, השכר ניתן לעושה המצוה ואין חלוקת מתנות.

מה שכן אפשר לעשות!

הוא שכאשר אתה עושה פעולה מסוימת שלא היית מקפיד לעשותה סתם כך, כדי לזכות אדם אחר, למשל ללכת לשיעור תורה מסויים שלא היית הולך אליו, או לתת צדקה שלא היית מחוייב לתת סתם כך, אתה יכול לייחד את הפעולה הזו לזכות אדם מסויים, ואז הגם שתקבל על כך שכר כעשה המצוה, גם אותו אדם יקבל על כך שכר שהמצוה נעשתה לזכותו.

בהצלחה רבה