המתת חסד בבעלי חיים

שלום.
קרה לי משהו היום שעושה לי רגשות אשם.
חבר בא אלי ותכננו לצאת מהבית. כשיצאנו ראיתי מתחת לבית שלי גור חתולים בין יומו. שעוד תלוי באמו ויונק.
ילדות שהיו שם סיפרו לי שמישהו לקח אותו בשקית ושם אותו שם.

אמרתי לחבר שאין לי לב להשאיר אותו למותו ולקחתי אותו למרכז הוטרינרי של העיר.
אמרו לי שם שהם ממיתים אותם ,והגור הזה חייב שיטפלו בו כל שעתיים ויאכילו אותו על ידי מזרק.
לא היתי מוכן להשאיר אותו שם למותו ומשם חפשתי לו בית חם ללא הצלחה.
עכשיו החזרתי אותו מתחת לבית שלי ואני מנסה להאכיל אותו במזרק והוא נראה קצת לא בסדר
היתה לי כוננה טובה ואם הוא ימות אני ארגיש אשם בכך.
חייב לציין שניסיתי המון אגודות של צער בעלי חיים והתשובה היתה זהה.
באמת שאני מרגיש לא טוב עם עצמי.
פחד שאענש
תשובה:
אין שום מקום לפחד, האגודות הללו צודקים, אין יכולת לחתוך בן יומו שעזב את אמו להתקיים באופן רגיל, והם מבצעים בו המתת חסד. כתבנו על כך כאן בהרחבה, כך שאם תרצה תוכל להביא אותו אליהם, ואם תניח לו למות לבד גם לא עברת כל איסור.
בהצלחה