האם יש חובה לערוך שבע ברכות?

שלום, האם יש עניין לעשות שבע ברכות לחתן וכלה רק יום אחד היות ואת שאר הימים אינם עושים. נשמח לתשובה!

תשובה:

שלום רב,

אין חיוב לערוך שבע ברכות בכל יום מימי השבעה ברכות. אלא רק אם התקבצו עשרה אנשים אומרים שבע ברכות (אם יש שם פנים חדשות). אמנם יש מקורות שיש בכך מצוה, אבל ודאי שאין חובה לעשות זאת, ואם זה קשה או שכרוך בקצת מאמץ לא שמענו שנוהגים להתאמץ., וראה במקורות.

מקורות:

ראה שו"ת רב פעלים (אבה"ע סי' ו') שנשאל בשאלה זו, והשיב שודאי אין חובה לעשות זאת אולם יש בכך מצוה מן המובחר. אולם בלבוש (סוף או"ח מנהגים אות ל') שנראה שלא נהגו לערוך שבע ברכות בשאר הימים (מלבד יום הנישואין עצמם). וכך כתב שם: "ראה אין נוהגין עכשיו במדינות אלו למלאות שבעה ימי משתה בנישואין רק כשעושין החופה והסעודה באמצע השבוע מברכין שבעה ברכות בו ביום יום אחד לבדו ולא יותר".