משחק קלפים / רמי בשבת

האם מותר לשחק בשבת עם הילדים במשחק רמי, או שאר משחקי קופסא או קלפים ורביעיות?והאם לילדים מותר? אם אפשר מקורות.
יישר כח.

תשובה:

מותר לשחק בשבת במשחקי רמי וקופסה הנ"ל, אין בכך חשש בורר כיון שבעצם כל הקלפים הם בשימוש חלקם מידי ממש וחלקם אינם בשימוש מידי אולם מיד בסמוך יבואו לשימוש. וכפי הכלל שבידינו לענין ברירת אוכל מאוכל שאם הכל נצרך לאותה סעודה אף שאחד מהמינים הוא רוצה לאכול במנה הבאה אין בכך בורר, ורק אם הוא מוציא מין לצורך שימוש בסעודה אחרת נחשב הדבר כברירה.

מקורות:

ראה במנחת אשר על מסכת שבת שם בסופו הדפיס הרב המחבר הגר"א וייס כמה מכתבי הלכה, אחד מהם עוסק במשחק רמי בשבת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. המנחת אשר כותב שם במפורש שזה נראה מאוד מסתבר אך לא פוסק למעשה כי לא הוזכר בדברי הפוסקים והאחרונים.
    האם אעפכ כת"ר סובר שניתן פה להקל הלכה למעשה?

  2. אע"פ שהדיון ישן מ"מ כשכותבים את השאלה באינטרנט זה מה שעולה לכן ראוי להגיב גם על שאלתי:
    לא הזכרתם האם גם לגדולים מותר לשחק (כפי שהוזכר בשאלה) ובפשטות נראה שזה מוקצה כשאר משחקים
    מה דעת הרב בזה?

  3. כשאתה בא לשאלת המוקצה במשחקים, נקטו רבים מהפוסקים, שמה שסבר השו"ע שמשחקים הם מוקצה, זה דוקא דבר שבמהותו הוא מוקצה מחמת גופו ויחדו אותו למשחק, כמו שבעבר היו עושים כדור מסמרטוטים, אבל כשמייצרים משחק איכותי ויקר זה כלי ממש ולא על זה דיבר השו"ע, אמת שהגר"ע יוסף החמיר בזה ולא ידוע לי עד כמה, אם בכל המשחקים הוא בעיקר בכדור, אבל גם לספרדים יש הרבה על מה לסמוך כנ"ל שמשחקים אינם מוקצה.