האם מותר לעסוק באילוף כלבים?

שלום כבוד הרב,
אני עובד במערכת הביטחון ככלבן לאיתור חומריי נפץ,
לאחר שהתחזקתי ברוך השם תמיד יש לי בראש העניין של צער בעליי חיים בעבודה שלי
אשמח לקבל תשובות על כמה מהשאלות שהחשובה מבניהם מהיא ההגדרה הכי מדויקת לגביי "צורך האדם" מהוא צורך האדם הזה באמת?
האם אני יכול לאלף כלבים לאנשים פרטיים בבית וזה נחשב צורך האדם? (שב,ארצה,רגלי)
האילוף בדרך כלל בא אם חיזוקים שלילים כשהכלב לא עושה מה שצריך הוא צריך לקבל מכה האם זה צער בעליי חיים?
בעבודה שלי אני לפעמיים נותן לכלב פקודות שלא קשורות תמיד לאופי העבודה שלו אבל הוא חייב לבצע אותם ואם לא זה יגרום ל"תיקון" (סוג של מכה שהוא יקבל) כדי שהוא לא מה שנקרא יתפזר האם עדיף להימנע מפקודות כאלה? (לפעמיים יש צורך בהן כדי לתרגל את הכלב למשמעת וכדומה….)
עוד שאלה שלא קשורה קצת לנושא הזה אבל גם כן לכלבים זה האם מותר למכור כלבים?
יש הרבה שמועות שרצות שאסור אני חיפשתי ולא מצאתי משהוא שאוסר…

תשובה:

שלום רב,

למעשה, לגבי עיסוקך ככלבן של מערכת הבטחון, בודאי האילוף שאתה עושה לכלבים הוא לצורך חיוני ביותר. ואין כל ספק שאין בזה משום איסור צער בעלי חיים. אבל גם אילוף לצורכים פרטיים, כלומר, לצורך גידול כלבים שאנשים רוכשים לביתם לצרכי שמירה וכד', גם אילוף כזה הוא לצורך האדם, שהרי אף אדם אינו רוצה לגדל כלב שאינו מאולף בביתו. יחד עם זה חשוב לדעת, שצריכים להזהר מאד כדי שלא לעבור על איסור צער בעלי חיים, בנתינת פקודות ו"עונשים" וכד' רק לצורכי הנאה או להראות לאחרים וכד'. כי בזה אופי האילוף בודאי גובל באיסור צער בעלי חיים.

בהצלחה