האם כל חלב אסור משום אכילת דם?

לדעת ר/ מאיר כי חלב אם נוצר מן הדם מה הטעם שמותר לתינוק לינק חלב אם שהוא הדם שעליו נאמר לא יאכל ?

בתודה..

תשובה:

שלום רב

הגמרא בבכורות דף ו ע"ב עומדת על שאלה זו ומבארת בכמה אופנים, והרעיון הבסיסי הוא שמכך שהתורה אוסרת בישול בשר בחלב למדנו שלולי הבעיה הזו היה החלב מותר באכילה, וכן מכך שהתורה משבחת את ארץ ישראל בכך שהיא ארץ זבת חלב ודבש יש ללמוד שהחלב הוא דבר מותר, שאם לא כן מה שבח יש בדבר. וראה עוד הרחבה בענין זה בשו"ת נודע ביהודה מהדו"ת יו"ד סי' לו.