איסור בורר בספרים / פסיק רישא בתלישת שיער

לכבוד הרב שלום. בורר בשבת בגדים וכלים. ראיתי שהבורר ספר מתוך ספר בשבת עובר משום בורר. ואני לא הבנתי מה הכוונה. ובדיוק באותה השבת סידרתי את ארון הספרי קודש והוצאתי כמה ספרים שאני רוצה לחלק לזיכוי הרבים. אבל לאחר מכן פתחתחי את הספרים שהוצאתי בשביל שלא יהיה בורר האם עברתי על איסור בורר ואם כן ח"ו האם זה נחשב כרת או מלקות? 2. מי שגירד גופו ונתלשה שיערה האם עבר על איסור כרת? שבוע טוב ומוברך.

תשובה:

שלום רב

בורר בספרים הוא רק כאשר הם נחשבים תערובת, כלומר ערימת ספרים על השולחן כאשר לא ניכר מאוד מה זה כל ספר ואני ממיין אותם למקום זה נחשב בורר, אולם אם כאשר הספרים על המדף ניכר היטב מה זה כל ספר, הם לא נחשבים כתערובת ואין בזה איסור בורר.

גזיזת שיער אכן אסורה בשבת, אולם אם הדבר נעשה שלא בכוונה, וגם לא באופן של "פסיק רישא" כלומר כאשר הדבר לא מחוייב המציאות שעל ידי הגירוד השערה תיפול, אין בכך איסור בשבת.

שבוע טוב!