ספק אם שמעתי את קריאת המגילה במלואה

שלום וברכה כבוד הרב

ניסיתי לעקוב אחרי מקרא המגילה, אך שכחתי שמרעישים כשאומרים את שמו של המן (זה הבהיל אותי קצת! חח :) )
אז חזרתי במהירות על הדברים שלא שמעתי
אך היו כל מיני רעשים נוספים, אני לא יכול להגיד בלב שלם שעקבתי אחרי הקריאה במאה אחוז, אולי פספסתי מספר מילים….

אולי בעזרת ה' תגיב לי בלילה, אם לא – הכל לטובה
אני יכול לקרוא ביחיד פעם נוספת מהסידור?

תודה רבה וחג שמח :)

תשובה:

שלום רב

יש שתי הלכות שצריך כאן לדעת: 1. צריך שלפחות את רוב המגילה תקרא מתוך מגילה כשרה ולא מתוך חומש או סידור. 2. הקריאה צריכה להיות לפי סדר. לכן, אדם שמפספס כמה מילים יכול להשלים מהחומש במהירות ולהדביק את הבעל קורא, אבל אי אפשר להשלים אחרי הקריאה מתוך חומש את המילים החסרת כי זה שלא לפי הסדר, וכן לא ניתן לחזור ולקרוא הכל מתוך חומש. אבל אם למשל המילים שהחסרת הם לקראת סוף המגילה, ניתן לקרוא לבד מאותו פסוק ואילך עד הסוף, ובכך להשלים את החסרון.

פורים שמח.