זיפות גג הרחבה בבית משותף

אנו דרים בקומה עליונה בבית משותף, לפני 30 שנה בנינו יחידה על הגג במהלך כל השנים לקחנו ע"ע את התשלום על זיפות כל הגג. השנה, החלטנו לעשות יריעות בשל נזילות ורטיבות, אחד הדיירים שרכש את דירתו לאחר שבנינו את התוספת המדוברת, מסרב לשלם. יש לציין שהגג רשום ע"ש כל הדיירים, והדייר המדובר בנה בקומת החנייה גם הוא יחידה.
אודה לכב' אם יוכל לכתוב האם חלה עליו חובה להשתתף בעלויות, ואם מדובר בדירות מחולקות בבנין מהו אופן חלוקת התשלום בין הדיירים.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כל השכנים חייבים להשתתף בהוצאות הזיפות. אם היה מדובר בבעיה בבניה, ההוצאה הייתה נופלת עליך בלבד. אבל, לאחר 30 שנה וכאשר הגג משותף, ההוצאה חלה על כל השכנים יחד.

דירות מחולקות אינן חייבות לשלם יותר. יש לחלק את ההוצאות לפני מספר היחידות הרשומות בטאבו.

מקורות:

המנהג על פי התקנות המצוי סעיף 3 שכל הדיירים משתתפים בהוצאות הזיפות. גם גג הרחבה הוא משותף. המנהג לחייב יותר על דירות מחולקות הוא על הוצאות שוטפות בלבד, שריבוי דיירים מכביד על הוצאות אלו, ולא בגביה מיוחדת לצורך תיקון קבוע.