השחתת הטבע לצורך האנושות

כיצד מתירה התורה , בייחוד לנו היהודים, להשחית את העולם והטבע (אלוקים בגימטריא), ע"י שימוש ברכבים וייצור פיח או קרינה של סלולארי וכדומה?
האם אין כאן ענין של עבירה על מצוה דאורייתא? יום יום ושעה שעה?

תשובה:

שלום רב,

הטבע והבריאה נועדו לשרת את האדם ולא להיפך, האדם לא בא לעולם כדי לשמור על הטבע, בגלל שזה הטבע. האיסור בל תשחית הוא דווקא להשחית ללא תועלת לאדם. הנסיעה ברכבים וכד', נועדה לשרת את האדם, לכן גם אם יש בזה היזק לבריאה ולטבע, אין כל סרך איסור בל תשחית. כשם שמאז ומעולם השתמשו עצים לשימושים שונים, ולא אמרו שיש בזה משום השחתת הבריאה.