הפרשת חלה מבצק על חלה אפויה

אשה שהכינה בצק שיש בו שיעור הפרשת חלה, ושכחה להפריש והכניסה חלק מהבצק לתנור עד שנאפה, כיצד עליה לנהוג?
האם תחבר את הבצק שנשאר עם מה שנאפה ותפריש או שמא תאפה גם את העיסה שנשארה ורק לאחר מכן תפריש, תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

אין צורך לחברם יחד כיון שכבר היו מחוברים וחל החיוב מתחילה, אלא ניתן להפריש עתה מאחד מהם על הכל, או מהבצק או מהמאפה. אגב, באופן זה אפשר גם להתנות שתחול ההפרשה על הקמח שהוא עתיד לעשות ממנו עוד בצק עוד מעט.

מקורות:

ראה טוש"ע סי' שכז סעי' ב. וראה ר"ש חלה פ"ג משנה א, ורא"ש הל' חלה אות ה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם בשעת הלישה היה שתי לישות שכל אחד קילו שפוטר מהפרשת חלה

    שבמקרה זה אם נצרף שתי עיסות או שנצרף אחר אפיה לסל מתחייב

    אלא שלא צורף הבצק וחצי נאפה כבר האם ניתן לצרף הבצק והחלות האפויות יחד להפרשה
    או רק לאחר אפיית כל הכמות לחבר בצירוף סל ולהפריש

  2. ניתן ללוש שני בצקים של קילו ובזמן ההפרשה לקחת חתיכות משני הבצקים ולחבר כשהקערות מונחות אחת ליד השניה (שאר הבצק לא מחובר)?