קביעת וסת באשה שמרגישה שהיא מקבלת מחזור / רפואה בשבת

אשה הרגישה לפני השקיעה שהיא מקבלת את המחזור, אך נבצר ממנה לוודא שאינה טועה, עד לאחר השקיעה.
על פי איזה זמן נקבע מועד הראיה. זמן ההרגשה או זמן הראיה בפועל?
א״ת שהתאריך הקובע הוא תאריך הראיה, האם תוכל אשה להמנע מהוכחת הרגשתה, מטעמי נוחות?

בנוסף, האם מותר להשתמש בכדורי ויאגרה בשבת?

תשובה:

שלום רב

1. אם מדובר בהרגשה שבאופן מובהק קיימת אצלה יחד עם ראיית הוסת ממש, ולא לפניה, יתכן שזה נחשב כוסת הגוף שדי בה עצמה כדי לקבוע וסת וראייה ממש, אולם אם לא מדובר בהרגשה כזו היא עדיין בחזקת טהרה. אלא שבלאו הכי במקרה של ספק כעין זה יש שכתבו להחמיר ולפרוש בשתי העונות, ראה ס' פתחי מגדים פרק כג סעיף ו, על פי הט"ז בסי' קפט ס"ק ז והש"ך שם ס"ק יג – יד.

2. בנוגע לתרופה לאין אונות, נראה שיש להקל בשבת.

מקורות:

2. ראה אגרות משה אבהע"ז ח"ד סי' סז לגבי מניעת הריון ונראה שכך הוא גפ כאן, כיון שלא מדובר בתרופה אלא במשהו טכני המסייע לקיום היחסים.