איסור לא ילבש בתחפושת

האם מותר לגבר ללבוש לבוש אישה וכן להפך לתחפושת לפני פורים (בבתי ספר מתחפשים יום או יותר לפני פורים)?

תשובה:

עדיף שלא לחפש את הבן לבת אך המיקל בתחפושת כשיש מתחת בגד המתאים לו אין למחות בידו.

כמו כן אם כל המלבושים של בן, ורק לבוש אחד הוא של בת יש להקל גם בחגיגה שלפני פורים.

כמובן כל דברינו אמורים כששומרים על גדרי הצניעות, חלילה לאשה ללבוש מכנסיים!!!

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תרצו סעיף ח, ומשנ"ב סק"ל.