ספרדי בקריאת המגילה של אשכנזי או להיפך

שלום
האם חשוב להקפיד לשמוע מגילה בהברה שאני מתפלל בה, כגון ספרדית או ליטאית, ולא חסידית? יש חסידית בשעות נוחות, וקשה לי לקום מוקדם.
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

לכתחילה ודאי שיש להקפיד על ההברה שלך, הן ספרדית, ליטאית או חסידית. אולם בדיבעד יצא גם אם שמע בהברה אחרת. וראה במקורות.

מקורות:

בחזון עובדיה (פורים במקורות אות נה) כתב שלכתחילה לא יצא ספרדי בקריאת מגילה של אשכנזי וכן להיפך אשכנזי בקריאה של ספרדי. אולם בדיעבד יצא. וראה בילקוט יוסף (פורים עמוד נח-נט) שהאריך בכל נושא זה. וראה עוד בתשובות והנהגות (ח"א סי' תא) שהביא שמרן הגרי"ז היה מקפיד על כל קריאת התורה לצאת דווקא בקריאת אשכנזית. ואילו החזון איש לא הקפיד על כך (בקריאת התורה רגילה). והוסיף הגר"מ שטרנבוך, כי בקריאת המגילה יש לחשוש שמא הקורא יפספס מילה אחת, ואז יוסיף אותה מעצמו בנוסח הברה שלו, ויש חשש שזה נחשב לקריאה בשתי לשונות שלא יצא ידי חובה.