איך נותנים מתנות לאביונים?

בס"ד
מנסיון של שנים קודמות ,הלחץ הקדוש ביום הפורים משכיח ומעלים כל מיני עניינים של היום, או מאחר אותם, וגורם לי לעוגמת נפש .

א. מתנות לאביונים : האם ניתן לתת לשליח נאמן וירא שמיים את מעטפת הכסף המיועדת למתנות לאביונים בליל פורים ( במוצאי התענית) אחרי קריאת המגילה, כאשר מסוכם ומוסכם שהשליח יעביר את המתנה במהלך יום הפורים לעני ספציפי הזקוק לכך, ורק אותו שליח יזדמן לאותו מקום. ?
ב. משלוח מנות: ניתן היום לקנות משלוח מנות מוכנות ומהודרות בכמות ובכשרות, עם זאת האם אין חשש של פגיעה שאני לדוגמא אתן לחבר משלוח קנוי ,ואישתי תיתן לאישתו משלוח שהיא הכינה דוגמת תבשיל ? או שעדיף ששנינו ניתן קנוי ?
בתודה

תשובה:

שלום רב

א. אפשרות מעולה. אפשר אגב לפנות לועד הרבנים לעניני צדקה או לקופת העיר שהן ארגונים מוסמכים ונאמנים כבר היום, ולתת להם כסף לצורך מתנות לאביונים והם יתנו אותו במועד לעניים אמיתיים. רק צריך לציין להם אם אתה בן י"ד או בן ט"ו. אפשר אגב גם כאן באתר ראה בדף הבית.

ב. מעולה. הכי טבעי בעולם שהגבר נותן ממתקים והאשה תבשילים…

פורים שמח