איך בודקים כשרות?

אבקש לא לפרסם את השאלה. אם קניתי מוצר מרשת, והמוצר עצמו מיובא מחו"ל, ויש עליו מדבקה עם סימון של כשרות מחו"ל ואישור הרבנות הראשית. מעיקר הדין אני יכול להשתמש או שצריך לחשוש? האם יש פיקוח ברשתות על מוצרים מיובאים? בעיקר אני מדבר על העניין של המדבקות אם אני יכול לסמוך על זה. אבקש לא לפרסם את השאלה.

תשובה:

שלום רב

אין לסמוך על מדבקות אלא רק על חותמות המוטבעות בגוף העטיפה, כמו כן לא כל מערכת כשרות ניתן לסמוך שאכן עושים מלאכתם כשורה, צריך לדעת באיזו כשרות  מדובר ואם היא אכן ברת סמכא. אין פיקוח של הרשתות עצמן על כלום…