שבועה לעבור עבירה / האב כמודל חינוכי

בס"ד

שלום רב ,

אם מתוך כעס ותסכול אמרתי לבן הקטן שלי (גיל 4 )
שאני נשבע (ואז עצרתי בדיבור) והתחרטתי בלב על לשטן השבועה ואז המשכתי ואמרתי לו שאני אתן לו מכות רצח , כמובן זה מתוך כעס ולא התכוונתי באמת .
השאלה האם יש פה שבועה (האם שני המשפטים שאמרתי מתחברים אחד לשני אע"פ שהפסקתי בניהם והתחרטתי באמצע) וכן אם יש פה שבועה האם זה נכלל בגדר שבועת לעשות איסור שזה שבועה שלא חלה?

תשובה:

שלום רב

גם אם הפסקת באמצע, לגבי דיני שבועות הולכים לפי הנראה לעיניים, ואם היה נראה הכל כדבר אחד זו שבועה. אלא שכיון שאסור לך להכות את הילד השבועה לא חלה, ודינה כשבועת שוא.

הבעיה היא שהשבועה כאן זה ענין קטן!!! עצתי לך כאב לילדים וכאדם שעוסק בחינוך לעולם לא להתבטא כך כלפי הילדים גם בלי שבועה!! הדרך הכי קלה להפוך את הבן שלך החמוד והמתוק לאימת השכונה הוא לדבר אליו כך! אתה המודל שלו, אם מבחינתך לתת מכות רצח זה לגיטימי הוא יתן! אתה יכול להיות בטוח בכך. אם אתה כועס, עדיף שתכנס לחדר סגור ותשבור כלים בחמתך, אבל שהילד לא יראה, מבחינתו, אתה צריך תמיד להיות שקול ונעים לסביבה, רק כך הוא יגדל בן אדם!

לתשומת ליבך.

בהצלחה.