אכילת דם דגים

שלו לכבוד הרב,
שמעתי הרצאה של רב אחד על מסכת הוריות. ושמה הוא אומר (עם הבנתי אותו נכון) שדם של דגים מותר לשתות. האם זה נכון
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

מעיקר דין תורה אין איסור על דם של דגים, אולם חכמים אסרו לשתות דם זה משום מראית העין, שהרי הוא נראה כמו דם של בהמה. אבל למלוח את הדג כדילהוציא ממנו את דמו, לא חייבו. הרבה בדיני מראית העין והנוגע הלכה למעשה לגבי דם דגים, ראה כאן. על מיני הדם שבכלל האיסור ואופן ההנהגה לגביהם, ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה ה"רב" ("רב" הינה מילה בבלית) אומר שמעיקר דין תורה דם דגים מותר?, הלא כתוב בתורה שדג נחשב לנפש חיה (בראשית) ועוד כתוב "מבשרם" (ויקרא)
    ועוד כתוב "דם כל בשר לא תאכלו"(ויקרא)
    הרי לפי הכתוב בתורה כיוון שדג הינו בשר
    אסור לאכול את דמו.
    אולי ה"רב" התכוון שהתלמוד קובע שדם דגים מותר מהתורה.
    לפי הכתוב בתורה כנ"ל דם דג אסור

  2. כבודו חושב עצמו לחכם ובקי יותר מחז"ל, עד ששכח פסוק מפורש… "וכל דם לא תאכלו לעוף ולבהמה" [אלא שחיה גם היא בכלל בהמה כפי שהוכיחו חז"ל במקומות רבים] ולא דגים. למרות הרצון העז לחלוק על דברי חז"ל [סוג של יצר הרע…] קצת צניעות וענווה לא יזיק…