אח גדול שמתמהמה בחלוקת הירושה וגורם לנזקים

בס"ד ( השאלה נשלחת בשנית – מאחר ולא ניתן מענה אחרי 14 ימים).
אח בכור מונה לחלק עיזבון בחלקים שווים על פי צוואה מטעם בכורתו בלבד. הבעיה שהוא אדם עצבני, ופועל חד- צדדית מבלי לקבל את הסכמת אחיו בניהול העיזבון. במקום למקסם את כספי העיזבון הוא ממעיט אותם בפעולות תמוהות.
האחים מפחדים ממנו ,אימה יתירה, ובהסכמה שבשתיקה נותנים לו לפעול. בנתיים 4 שנים הוא מזדחל בחלוקת העיזבון ובפרט תשלומי ארנונה על נכסי העיזבון הריקים. ללא כל סיבה.
מיעוץ משפטי נאמר שיש כאן עילה לתביעת ניזקין מעהר לעוד עניינים שיסבכו אותו חוקית.
מה עושים ?

תשובה:

שלום רב,

לגבי תביעת נזיקין על העבר, אני חושב שעפ"י דין תורה קשה לקבל תביעה כזו. שכן זה מוגדר כגרמא. ובפרט מאחר שגם הוא מפסיד לעצמו ראה עוד בשו"ע חו"מ סוף סי' סו. אולם בהחלט ניתן לתבוע אותו בביה"ד כדי שיזרז את החלוקה, ובפיקוח של בית הדין.

שיהיה בהצלחה