כמה אנשים צריך לפנים חדשות בשבע ברכות?

שלום כבוד הרב
רציתי לשאול כמה פנים חדשות צריך בשבע ברכות
ראיתי שישנם מספר דעות
מה נפסק להלכה לספרדים ולאשכנזים
בברכה

תשובה:

שלום רב

למנהג הספרדים צריך שנים, ולמנהג האשכנזים די באחד.

מקורות:

בשו"ת יביע אומר חלק ג – אבן העזר סימן יא האריך בשיטות הראשונים בענין זה, ומסקנתו:

זאת תורת העולה שמנהג ארץ ישראל כדעת הרמב"ם וסיעתו שאין מברכין שבע ברכות בשבעת ימי המשתה אלא כשיש שם שנים פנים חדשות מתוך העשרה שסועדים שם. גם נוהגים להקל שאין צורך להרבות בשביל הפנים חדשות. (ובני אשכנז שנוהגים לברך כשיש רק אחד פנים חדשות, אם הרבו בשבילו בסעודת המשתה, סומכים על הפוסקים שסוברים כן.)