סטטיסטיקות של אתר אינטרנט – ריגול?

שלום וברכה כבוד הרב

האם יש איסור ריגול אחרי אנשים? יש תוכנה שנותנת פרטים על אנשים כמו איפה הם גולשים, על איזה לינק הם לחצו כדי להגיע, אילו מילות חיפוש הם שמו במנוע חיפוש, באיזה סוג דפדפן הם גולשים ממנו וכו' וכו'
האם זה אסור?

תודה רבה ויום נעים כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

אם התוצאות מגיעות באופן שאתה יודע על אנשים ספציפיים בדיוק את הפרטים האמורים, זה ממש כניסה לפרטיות של האדם. ואני לא רואה כל הבדל בין זה לבין קריאת מכתב של השני, שרבינו גרשום עשה על זה חרם. אבל אם אתה מקבל את התוצאות באופן שסטיסטיקות, כמו: כך וכך אנשים שאלו במנוע החיפוש בצורה כזו, וכן הלאה, וזה לא מגיע ממש על אנשים ספציפיים, אין בכך כל איסור.

בהצלחה