חיוב גניזה בציטוט חלקי של פיוט או תפילה

שלום רב,
אני מורה בכתה א' לפני מסיבת סידור ומעוניינת לתת שי להורים כשברקע יהיה את הפס' "פתח שערי שמיים לתפילתינו", האם עלי לחשוש שההורים יזרקו את השי עם הפס' לאשפה? האם הוא צריך גניזה?
תודה.

תשובה:

משפט זה אינו פסוק אלא חלק מפיוט [תפילת אבינו מלכנו] וכיון שמדובר בציטוט חלקי הוא אינו חייב גניזה.

מקורות:

ראה גנזי הקודש פרק ו הערה כג בשם הגר"ש וואזנר והגר"נ קרליץ, וראה שם שהגרי"ש אלישיב החמיר בזה להצריך גניזה, אולם במקרה שלך שלא ברור שישליכו לאשפה ויש צורך לתת פסוק בעל משמעות, נראה שיש לסמוך על המקילים.