שקר מפני השלום

שלום לכבוד הרב,
אדם שלא אוהב לעשות משא ומתן עם סוגים מסוימים של לוקחות. ואותו אדם לא דובר את השפה של המקום. האם אני יכול לשקר להם שאין לנו מה שהם מחפשים. ומה הדין אותו אדם הוא הבוס שלי.
תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

אני מניח שכוונתך שהבוס מבקש שתשקר ללקוח ותאמר לו שאין לכם את המוצר. אם הבוס שלך סבור שעלול להגרם לו הפסד מהמשא ומתן הזה מותר בהחלט לשקר, הדבר נחשב כשינוי מפני השלום, שהרי אם היית אומר להם את האמת שאתם לא מעונינים לעשות איתם עסקים הם לבטח היו נעלבים מאוד…