מערוך חלבי לשימוש פרווה / רחיצת פירות יבשים בשבת

שלום רב.

1. האם אפשר ללוש בצק פרווה עם מערוך נקי מעץ שלשו בו בצק חלבי ?
2. האם מותר בשבת לטפל בירק או פרי עם חשש נגיעות ע"י השרייה במי סבון ושטיפה ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

אם המערוך נקי לחלוטין וקורצף היטב בסקוצ' – מותר.

אם יש חשש סביר לחרקים חיים לכאורה יש בכך בעיה של נטילת נשמה, אולם אם הנקיון הוא מחמת זבובים מתים או תולעים מיובשות וכדומה, מותר. אלא אם כן הפסולת ניכרת ונפרדת על ידי ההשרייה עצמה ולא על ידי השטיפה שאחר כך שאז יש בזה חשש בורר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכאורה גם אם יורד בהשרייה עצמה עדיין שם תערובת על הדבר,
    אמנם נראה שבכל כה"ג מותר אם הוי לאלתר כיון שהוי כקליפה שמותר להוריד.

  2. ערב טוב אשמח אם תענו לי לשאלתי מכיוון שאני ממש מקפידה על הכלים הבשריים והחלביים והרכנתי בצק שמריים פרווה ובטעות השתמשתי עם מערוך חלבי האם זה נקרא שהבצק חלבי אנחנו שומרים שבת וכשרות