בשר שנתעלם מן העין

כבוד הרב שלום רב. השאלה שלי נוגעת למצב קיים בעירנו שלא בארץ ישראל. בעירנו ישנם שני קהילות ולכל אחת שחיטה והכשר משלה. שני הקהילות שוחטות עם משגיחים מומחים בבית מטבחיים גוי אשר משמש יהודים מוסלמים וגויים סתם.
לאחר השחיטה המבוקרת שני הקהילות מסמנות את הבשר בחותמת ובפלומבות.
הבעיה היא ששני הקהילות ששולחות את הבשר מבית המטבחיים הגוי לקצבים היהודיים, שולחות אותו עם נהג גוי בלבד כאשר הבשר תלוי על ווים "ערום" במשאית ואינו ארוז. הוא כן חתום ויש עליו פלומבות אבל אינו ארוז בארגזים כלל, ואין הנהג הגוי מבוקר בשום אופן מהרגע שעוזב את בית המלקחיים ועד שמגיע לקצב היהודי.
משרד שני הקהילות שנשאלו בכתב את מה שאני שואל כאן התעלמו מהנקודה שהבשר נעלם מהעין ורק חוזרים ואומרים שהשחיטה היא מהודרת והבשר חתום ויש עליו פלומבות.
מה ההלכה הפשוטה. האם לבשר הזה יש דין בשר שנעלם מהעין ויש בו בעיה?
נאמר לי שבכל העולם בשר במשלוח תמיד ארוז וחתום ואסור שינוע בצורה כזו.
האם יש מקום להתיר?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ברגע שהבשר חתום בפלומבה בלתי ניתנת לזיוף ולהסרה, אין כל חשש גם אם הבשר אינו עטוף. כמובן אם יש חתיכה ללא פלומבה אסור להשתמש. אולם יש לשים שתי פלומבות על כל חתיכה, כמבואר בשו"ת זכרון יהודה סי' ה' בדעת הנודע ביהודה, עיי"ש.