חילול שבת לריפוי עקיצת דבורה

שלום וברכה לכבוד הרב,
אדם שנעקץ על ידי דבורה או צירעה בשבת האם מותר לקרוא או לנסוע אל הבית של הרופא בשבת על מנת שירפא את העור מהעקיצה?

תשובה:

שלום רב

באופן רגיל עקיצות כאלו אינן מסוכנות וגורמות אי נוחות בלבד. כאשר הכאב הוא חזק עד שאדם חלוש ורוצה לשכב, הוא בגדר חולה שאין בו סכנה שמותר לו לעשות דברים לשיכוך הכאב, כמו הנחת קרח על המכה ונתינת משחה ללא מריחה! [רפואה בשבת לאדם שאינו חולה ממש אסורה גם אם אינה כרוכה בחילול שבת, לכן מי שכואב לו הראש ואינו חלוש מחמת הכאב, אינו רשאי לקחת אקמול] אדם שאלרגי לעקיצות ועלול לבוא על ידן לידי סכנה, רשאי לחלל שבת לצורך פינויו לבית החולים. אבל זה נדיר.