קיום תרי"ג מצוות כשהבית בחורבנו

שלום לכבוד הרב,
כיום שאין לנו בית המקדש בעוונותנו הרבים ואנו לא יכולים לקיים רוב תרי"ג מצוות. וכול מצווה היא כנגד אבר וגיד יוצא מכאן שגופנו הוא חסר מאור המצווה אז מהיא תקנתנו להיא את נשמתנו לשלמות המלאה
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בענין זה תקף הכלל "ונשלמה פרים שפתינו" כלומר, כאשר יהודי עוסק בלימוד פרשיות המצוות מעלה עליו הכתוב כאילו קיימן. דבר זה מוכרח הוא גם לזמן שהבית על מכונו, שהרי חלק מהמצוות שייכות רק לכהנים ולויים וחלק למלך או לכלל הציבור, ואם כן היאך יתקנו איברינו הרוחניים? ובהכרח הביאור כנ"ל.