טעות בקריאת התורה

מה הדין בקריאת התורה כאשר הבעל קורא עשה טעות ועד אשר הצלחתי להשיג את תשומת לבו הוא המשיך בנתיים הלאה ואחז כמה פסוקים לאחר מכן, הוא טעה טעות אמיתית שצריכה על פי ההלכה לחזור, אולם שאלתי היא שלאחר כמה פסוקים צריך לחזור או לא. יש כאן לכאורה טרחא דציבורא.

תשובה:

שלום רב

אין ספק שאם הוא עשה טעות שצריך לחזור עליה לא שייך לחשוש לטירחה דציבורא, שכן הציבור כולו מחוייב לקרוא כדין, ושי לחזור למקום שטעה.