האם מותר לאכול פירות וירקות מהונדסים גנטית- פרי מורכב?

האם מותר לאכול פירות וירקות מהודסים גנטי, הם לא זורעים זרע , זא יש עגבניות שקונים היום ומהזרעים שלהם אי אפשר לזרוע ? וגם יש הוספות של גנים של חזיר דגים או פירות אחרים ושמעתי שכמו שעטנז יש איסור לערבב?

תשובה:

גם אם אסור לעשות זאת מותר לאכול. לעצם הענין אינני משוכנע שכאן יש איסור לשעות זאת, כיון שהם לא יוצרים הכלאות בין העצים ממש אלא מבודדים גנים מסוימים ומחדירים אותם לבד לעגבניה, ויתכן שזה דבר שאין בו ממש.

מקורות:

התורה אסרה להרכיב אילנות, אבל התורה לא אסרה לאכול את הפירות שגדלים מהם, וכפי שמבואר ברמב"ם הלכות כלאים פרק א' הלכה ז' ובשולחן ערוך יורה דעה סימן רצ"ה ומקור הדברים מבואר בגמרא בחולין [קטו].

על ברכת שהחיינו על פרי מורכב ראה ביאור הלכה סי' רכה ד"ה פרי, וראה שם שבשאילת יעב"ץ חולק וסובר שמברכים גם על פרי כזה. ובהליכות שלמה פרק כג אות יח בשם הגרש"ז אויערבך על החילוק הנ"ל בין סוגי ההכלאות. על ברכת שהחיינו במינים שונים של פירות ראה משנה ברורה סי' רכה סעי' ד ובשער הציון שם ס"ק יח.