שימוש בדפנות סוכה לצורך שולחן פינג פונג

שלום,

האם ובאיזה אופן אפשר לכתחילה לקחת דפנות עץ של סוכה, ולהשתמש בהן לבניית חפץ כשלהו של חולין, ובפרט אם רוצים לעשות מזה שולחן למשחק טניס שולחן (פינג פונג)?

כמובן, מעבר לעצם שימוש החולין, עיבוד כנ"ל כרוך בחיתוך וניסור הדפנות.

האם יהיה הבדל לעניין זה, בין דפנות במצב טוב, לבין דפנות שחוקות/בלויות/מתפרקות?

תודה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב,

מותר להשתמש בדפנות הסוכה לצורך חולין. אולם ראוי להמנע משימוש של ביזיון. השימוש הנ"ל בודאי אינו ביזיון. ובפרט שאתה מנסר את העצים ואין לזה שם של דפנות סוכה. אולם אם כוונתך להשתמש בדפנות שוב לסוכה בשנה הבאה הדבר אסור.

מקורות:

ראה במשנה ברורה סי' כא ס"ק ו כתב שאין לזרוק את סכך הסוכה לאשפה כיון שהוא תשמיש של מצוה, והוסיף בשם הפרי מגדים, שראוי להקפיד בכך גם בדפנות. אולם בשימוש בחולין בודאי מותר. וראה ביאור הלכה שם לגבי שימוש נוסף בשנה הבאה.