לקוח ששילם 40 ש"ח וטוען שמצא בחנות אחרת ב-20 ש"ח

אדם קנה מוצר ב-40 שקלים ולאחר כשבוע וחצי חזר לחנות בטענה שאותו מוצר בבני ברק עולה 20 שקלים האם המוכר חייב לזכות אותו?
מחיר המוצר ברוב הארץ הוא 40-50 ש"ח.
האם יש כאן עילה למקח טעות או גזל או אונאה וכו'

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין שום עילה של גזל או אונאה, אם גם בחנויות אחרות זה נמכר במחיר דומה.

אם הלקוח עדיין לא פתח את המוצר ולא השתמש בו, הוא יכול לדרוש לבטל העיסקה ולקבל 95% ממה ששילם, בהתאם לחוק.

מקורות:

דעת הגר"מ שפרן שליט"א על פי דברי הערוך השולחן חו"מ סי' רכז סעיף ז שאם אין מחיר קבוע (כמו במוצרים שבפיקוח), מחיר החפץ לעניין אונאה נקבע לפי מחירו באותה חנות. ולדבריו אין שום חובה על חנות להשוות את המחירים עם חנויות אחרות. יש שמפרשים את דברי הערוך השולחן אחרת, אבל גם לדבריהם, אם מצוי מחיר זה, אין איסור אונאה, גם אם יש חנויות זולות יותר.

לעניין תוקף חוק הגנת הצרכן בהלכה עיין כאן.