תלמידה שרוצה לשלם עבור שיעור פרטי יותר מהמחיר שפורסם

שלום,
פרסמתי מודעת שיעורים פרטיים וציינתי בה את הסכום לתשלום עבור שעה. התלמידה רוצה לשלם לי יותר מהסכום שציינתי במודעה. האם מותר לי לקחת ממנה יותר או שעדיף לא? אם כן האם עליי לשאול את הוריה (המממנים את השיעורים)?
תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש לשאול לתלמידה אם יש לה רשות מההורים לשלם סכום זה. אם היא אומרת שיש לה ואין לך סיבה להניח שהיא משקרת, את לא צריכה לשאול את הוריה.

מקורות:

אדם נאמן על כסף שנמצא תחת ידו, עיין שו"ע חו"מ סי' נו ועוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    המלמד גילה רצונו במודעה לגבי השכר .
    אם התלמידה החליטה לשלם לו יותר משום מצבה הכלכלי הירוד והחמור של המורה (כך גילתה כשבאה לקבל שעורים בביתה ) הרי שהתוספת הינה בחזקת צדקה מבלי להגיד זאת.

    באין תנאים כאלה יש כאן ניצול התלמידה .

    הורים לא זורקים סתם כסף ולדעתי יש כן לשאול את ההורים.

    התנהגות התלמידה אינה נורמטיבית ( אלא אם התשלום הוא חד פעמי ) ולעולם הולכים אחר מנהג העולם שרובו המוחלט קרי רוב מוחץ אינו משלם יותר ממה שמבקשים ועוד בעתון או במודעה .

    לדעתי יש כאן גם חוסר יושר מצד המורה לקבל .

    מה גם הייתי בודק אם שכר השעה שהמורה פרסמה הינה תואם למחירי השוק . אם כן על המורה לדחות התוספת.
    אם לא והמורה פרסמה מחיר נמוך מהמקובל הרי שיש כאן מקום לקיים התוספת לא מבלי לקבל אישור מההורים ואין לסמוך על דברי הילדה.

    האני טועה

  2. על פי ההלכה המורה רשאית להסתמך על דברי הילדה שיש לה רשות והיא לא צריכה לחשוש שמא היא נותנת ללא הסכמתם.
    ההורים הם אלו שצריכים לפקח על ילדתם ולבדוק להיכן הלך הכסף שהם מסרו בידיה ולא המורה.