דמי שכירות של יום מסירת חזקה בנכס למוכר או לקונה

אני מכרתי דירה מושכרת. והסיכום עם הקונה היה שכשהוא ישלם את כל התשלומים הדירה תעבור לחזקתו, והוא יתחיל לקבל את דמי השכירות.
הקונה איחר בתשלום הדירה בחודשיים בערך מהמסוכם בחוזה, (ולבינתיים אני המוכר קיבלתי את דמי השכירות).
היום 13/1/15 קיבלתי לחשבון הבנק את יתרת התשלום על הדירה (מלבד סך שנשאר אצל העו"ד עד להבאת יתר האישורים, והדבר אינו מעכב את מסירת החזקה).
השאלה היא, מה דין תשלום השכירות של היום, 13/1/15, האם זה מגיע עדיין אלי או שזה כבר זכות של הקונה?
יש לציין, שאת דמי השכירות קיבלתי מראש מהשוכרים, ובעצם אני מקזז לקונה את המגיע לו מהשכירות העתידית, בתשלום עבור קניית הדירה. ולבינתיים קיזזתי לו רק את השכירות ממועד המחר
14/1/15, והלאה.
בחוזה לא נתפרש זכות יום התשלום למי.
יחד עם זאת קיים סעיף בחוזה כדלהלן (צרפתי גם סעיף שלפניו הנוגע לענין):
7. מסירת החזקה
ג. מאחר והדירה מושכרת הרי שעם תשלום מלוא התמורה הקונים יהיו זכאים לקבל את דמי השכירות מאת השוכרים והמוכרים, יחתמו ככל שיהיה צורך בכך, על המחאת זכות לטובת הקונים
ביחס לזכויותיהם עפ"י הסכם השכירות.
ד. הקונים יהיו זכאים להקדים את תשלום מלוא התמורה, ככל שהדבר יתאפשר להם ובמידה ויעשו כן הם יקבלו את דמי השכירות החל מאותו מועד.
ע"כ לשון החוזה הנוגע לכך.
* כנזכר, הקונים לא הקדימו תשלום הדירה. ולהיפך, איחרו בחודשיים אחרי המועד המחייב בחוזה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל הנראה, גם השוכרים לא נכנסו לדירה בחצות הלילה. אם השוכרים נכנסו בראשון לחודש ואמורים לצאת בראשון לחודש, יום ה-13 הוא של הקונים. אם השוכרים נכנסו ב-31 לחודש והם
יוצאים ב-31 לחודש, יום ה-13 שלך. גם אם השוכרים נכנסו באמצע החודש, ניתן לבדוק כיצד חישבו את הימים האחרונים של החודש.
אם נקבע בהסכם השכירות שהשוכרים מפסידים יום אחד והשכירות מסתיימת יום לפני מועד כניסתם לדירה, יש לחלק את יום ה-13 בין שניכם.