סחיטת פירות בשבת

שלום וברכה,
האם מותר לסחוט פירות וירקות בשבת כגון: אבטיחים, אשכוליות, ותפוזים על מנת לשתות ולהנות מהמיץ בשבת?

תשובה:

שלום רב

אסור לסחוט פירות בשבת ולעשות מהם משקה, משום איסור דש, אלא שבענין זה יש שלוש דרגות: זיתים וענבים שעיקרם עומד לסחיטה, האיסור לסוחטם הוא מהתורה. פירות שרגילים לעיתים לסוחטם אבל אינם מיועדים לכך באופן מיוחד, כמו רוב הפירות – פירות הדר תפוחים וכדומה, האיסור לסוחטם הוא מדרבנן. פירות שלא רגילים לסוחטם כלל [כיום זה כמעט לא מצוי, שכן עושים היום מיץ כמעט מהכל] מותר לסוחטם בשבת.

מקורות:

ראה שבת קמג ב, ושו"ע סי' שכ סעי' א.