להצהיר על שקר כדי לקבל רישיון נהיגה קבוע

הוצאתי רישיון לפני חצי שנה ועכשיו אני צריך ללכת למשרד הרישוי ולהגיש להם את הרישיון הזמני ולקבל את הרישיון מפלסטיק. הבעיה היא שאני צריך לחתום שנהגתי 50 שעות ולא נהגתי כי אין לי אוטו. מה אני יעשה? מותר לי לכתוב שכן נהגתי? וגם שילמתי כבר את האגרה לקבל את הכרטיס בסך 120 ולא לשכוח שהרישיון עלה לאמא שלי 7,000 ש"ח

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינני רואה שום מקום להתיר לחתום על שקר, גם אם שילמת את כל האגרות. יש בכך גם איסור שקר וגם איסור גניבת דעת. הברירה היחידה שיש לך היא לשכור רכב ולנהוג בו 50 שעות ורק לאחר מכן להוציא את הרישיון הקבוע, או לדחות את קבלת הרישיון למועד אחר.