אמירת תחנון ביום הכתרה של רב

האם אדם שמתפקד כרב ישוב ועכשיו מקבל תקן דרך הרבנות ונערכת לו ולעוד מספר אנשים הכתרה בערב של כבוד התורה .. האם אומרים תחנון באותו היום או שזה נקרא יום טוב שלו ואין אומרים תחנון בבית הכנסת לכלל או לפרט .. וכן יש נגיעה בהלכה לעניין זה..

בתודה

תשובה:

שלום רב

אף שאכן זו שמחה גדולה מאוד לרב לציבור ולאבינו שבשמים אין מקום להמנע מאמירת תחנון ביום זה. יש כל מיני שמחות במהלך החיים, גם אדם שמחתן את בנו אחרי שנים רבות של נסיונות, או שנולד לו בן אחרי 20 שנות עקרות, אומר תחנון באותו היום, ואין לנו אלא המקרים שכתובים בשולחן ערוך.