תאריך לבר מצווה

שלום רב,לבני יש השנה בר מצווה בתאריך טז בתמוז שזה יוצא יום שישי מתי הוא צריך לעלות לתורה .
ידוע לי שצריך לעלות פעמים שבת ויום חול אז שבת יוצא פרשת בלק האם היום חול יוצא חמישי לפני או שני שאחריו מה עושים במקרה כזה מתי הפעם השנייה כי אנחנו רוצים שיעלה גם בכותל
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב ורוב נחת.

אין לעלות לתורה בימי החול לפני הבר מצוה, ולכן, כיון שהוא נעשה בר מצוה ביום שישי הוא לא יוכל לעלות לתורה ביום חמישי שלפניו אלא ביום שני שלאחר מכן. בשבת ניתן לעלות למפטיר גם לפני הבר מצוה [אצלכם זה לא רלונטי].

אגב אין חיוב לעלות לתורה אף לא פעם אחת, מה שחשוב שיזכור הוא שלא לפספס אפילו יום אחד תפילין כל החיים, יהודים בכל הדורות מסרו נפש על הנחת תפילין, הכרתי יהודי שלא הפסיד יום אחד של הנחת תפילין בכל התקופה ששהה במחנה ההשמדה אושוויץ! לנו זה ממש קל אז ודאי כדאי שנמשיך להיות חוליה מפוארת בשרשרת הדורות.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבן נולד ב ד' בתשרי התשס"ה.
    אנחנו רוצים לדעת איזה פרשה הוא אמור ללמוד שנה הבאה בע"ה.
    האם זה פרשת נוח של שנה הבאה.
    באיזה שבת הוא אמור לעלות לתורה ובבקשה תעדכן אותנו גם בתאריך לועזי של העלייה.

  2. תאריך הבר מצוה הוא ד' תשרי 24 לספטמבר, את העלייה לתורה בשבת כדאי לדחות לשבת בראשית, כיון שהשבת שאחרי בר המצוה הוא יום הכיפורים ואחר כך סוכות… לחילופין יש אשכנזים שעולים לתורה למפטיר בשבת לפני בר המצוה שבת פרשת האזינו, זה גם לא יהיה לכם נוח מחמת הצמידות לראש השנה. שבת בראשית תהיה ב14 באוקטובר. רוב נחת.
    הכי חשוב שיניח מיום הבר מצוה תפילין בתמידות כל ימיו!