לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם עובר נקרא בן

בס' האשכול בחולין סוף פרק בהמה המקשה,כתב לפרש :
מדוע אין איסור של שחיטת אותו ואת בנו, בבן פקועה הניתר בשחיטת האם?
"משום דאינו נקרא "בן, עד שיצא ממעי אמו. [פי' משום דבפס' נאמר לשון בנו]. והביא ראיות מפסוקים על זה, מדכתיב כי בנך היוצא מחלציך, וכן בדוד, הנה בני אשר יצא ממעי,
וכן הנך הרה וילדת בן, אינו בן עד שיצא לאויר העולם. (ועי' רמב"ם פי"ב משחיטה ה"י).

בפרשת תולדות כתוב "ויתרוצצו הבנים בקרבה", ומבואר דנקרא בן גם קודם שיצא
לאויר העולם.
א. איך נתרץ ?
ב. האם יתכן ויש יש חילוק דיקדוקי בין עובר בני אדם לעוברי בהמה?

תשובה:

שלום רב.

אין חילוק בין עובר אדם לעובר בהמה, שהרי הראיות שלו הם גם בעוברי אדם.

אני לא יודע בודאות, אבל אולי יש חילוק בין עובר שעתיד לצאת לאויר העולם, אז לפעמים הפסוק קורא לו בן ע"ש העתיד, כמו בפסוק שהבאת והתרוצצו הבנים בקרבה. למרות שאכן בעודן עוברים אינם נחשבים לבנים. אבל כשהפסוק אומר אותו אות בנו וכו', הפסוק מדבר על ההווה שהיום אסור לשחוט אותו ואת בנו. על כך מסביר הראב"ד שהיום כשנשחט קודם שנולד – עדיין הוא נחשב לעובר, לא שייך לקרוא לו בן.

בהצלחה