מה עושים עם ארגז גניזה שאבד?

שלום רב!
לפני כשנה וחצי עברנו דירה מעיר לעיר, וביום ההובלה השארתי בדירה קרטון עם ספרי קודש שהחלטתי לשלחם לגניזה, אלא שתוך כדי טרדות ההובלה לא המלחתי לבצע את זה באותו יום, בינתיים הינחתי אותו בצד בדירה הישנה, כשבדעתי לבוא למחרת לקחת אותו לגניזה. בינתיים, לא יצא לי לבוא שוב לאיזור לכן התקשרתי לדיירים החדשים וביקשתי שישמרו על זה עד שאבוא, אלא שהם הבינו ממני שכאלו ביקשתי להניחו בבנין למטה…
בשבוע שעבר באתי לשם ונודע לי כי הארגז כבר מזמן לא נמצא ולא נודע מקומו.
ברצוני לדעת מה עלי לעשות במצב כזה? ואיך אני מתקן את המעוות?
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום רב

אני חושב שנהגת כהלכה. אתה מבחינתך עשית כל מה שנדרש כדי שהספרים יגיעו לגניזה כראוי, ואינך אשם בכך שאנשים ראו עצמם בני חורין להשליך לפח ארגז ספרים שאינו שלהם. לפנים משורת הדין תמיד אם תקבל על עצמך עוד תוספת וחיזוק בלימוד תורה ודאי יועיל בלי קשר לענין.

בהצלחה רבה וישוב טוב!