עובד שהתפטר לצורך נסיעה לחו"ל לחפש שידוך

עובד רווק במשרד שעבד שנתיים לפי שעות (דהינו כל חודש קיבל משכורת לפי שעות עבודה) והחליט לעזוב מרצונו ועפ"י שיקול דעתו לרגל נסיעה לארה"ב לצורך חיפוש שידוך (בתכלס אין לו ויזה ואישור לשהות בחול יותר מחצי שנה כי הוא לא תושב חו"ל). האם אני חייב לתת פיצוים.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מצד הדין אינך חייב לתת לו פיצויים. אבל, אם נראה לך שהוא לא יחזור לעבודה והיית מרוצה מעבודתו, יש מצווה לפנים משורת הדין לתגמל אותו קצת.

מקורות:

מקרה זה אינו נמנה עם המקרים שדין ההתפטרות כפיטורין, לפי חוק פיצויי-פיטורין. עם זאת יש מצווה לפנים משורת הדין, בדומה למצוות הענקה לעבד. עיין בספר החינוך מצווה תפב.