מגע של ילד חילוני קטן עושה יין נסך?

ילד חילוני קטן שנגע ביין ושיכשך בו האם אסור בשתייה כדין ייין שנגע בו מחלל שבת בפרהסיא? דהרי אם דינו כגוי הלא קיימא לו שאפילו עובד כוכבים בן יומו שנגע ביין אוסר אותו.

תשובה:

שלום רב

האיסור הוא דוקא במחלל שבת בפרהסיה שקנסו אותו להחשב כגוי, ילד קטן הוא בלי ספק תינוק שנשבה שאין מגעו אוסר, ומלבד זאת אין טעם לקונסו כיון שאינו בר עונשין.

מקורות:

על תינוק שנשבה שמגעו אינו אוסר את היין ראה משנה הלכות תנינא ב לו. לענין מבוגרים יש תמיד לחשוש שההסברה הדתית גורמת שאינם תינוקות שנשבו אבל לגבי ילדים אין חשש.