ברכת שלא עשני עבד בזמן הזה

שלום רב.

מה הטעם בימינו לברכה "שלא עשני עבד"

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

ברכות אלו נתקנו כדי להודות לקב"ה על כך שזכינו להתחייב במצוות, ולכן יש בהם את כל דירוגי החיובים בכך: גוי החייב רק בשבע מצוות בני נח, עבד שאינו נחשב כיהודי לכל דבר, ואשה שפטורה ממצוות שהזמן גרמא, כך שגם אם כיום החוק אינו מאפשר עבדות באופן טכני, מכל מקום ההודיה קיימת, לא מדובר בודיה על נס כלשהוא שנעשה לנו שאם כן היה לנו להודות גם על שלא נעשינו בעלי חיים… אלא על עצם קבלת התורה במלואה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. זה לא רלונטי לברכה הזו. שים לב שלא מברכים על ההצלה מעבודה קשה… אלא על חיוב מצוות, ומדובר בעבד כנעני שחייב בחלק מהמצוות.

  2. לא הבנתי חסריהודי באפריקה שיכול לקנות עבד מגוי
    אפילו במדינות ערביות ניתן לקנות אם זה מה שהם עושים נחשב לכיבוש מלחמה