הכשרת בשר טחון שלא נמלח כדין

שלום וברכה
בשר שלא נמלח והודח כלל ונטחן, האם יש דרך להכשיר את הבשר הטחון? ואם לא האם תועיל צליה?(אשמח למקורות)

תשובה:

שלום רב

בשר שנטחן לפני הכשרתו, אין כל דרך למולחו ולהתירו בבישול. לגבי צלייה נחלקו בכך הדעות, רבים אוסרים ויש שההתירו זאת בדיעבד לספרדים.

מקורות:

בשו"ת שבט הלוי ח"ב סי' כז כתב שאין להתיר בשר כזה אפילו בצלייה, וכן כתב בשו"ת קנין תורה ח"א סי' כג, וראה עוד שו"ת ישכיל עבדי ח"ז יו"ד סי' ג, וכבר כתב כן היעב"ץ בסידורו בדיני מליחה. וטעמם, משום שבעת הצלייה הדם עובר מחתיכה אחת לחברתה ואז אין בכוחו להפלט לחוץ. אולם בשו"ת יביע אומר ח"ה יו"ד סי' ה וביחווה דעת ח"ה סי' נב כתב להתיר זאת בדיעבד לספרדים על ידי צלייה בלבד.