הפסקת היריון לרווקה

אני בת — רווקה גיליתי שאני בהריון אך הבחור לא רוצה לקחת אחריות על הילד ולוחץ עליי שאני יעשה הפלה אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות

תשובה:

שבוע טוב,

הפלת עוברים הוא איסור גמור. ישנם דעות שונות בגדרי האיסור. אולם כולם שותפים לדעה כי ההפלה היא אסורה בהחלט. במקרה קיצוניים, שנראה שהעובר לא יחיה מתירים לעשות הפלה, אבל מקרים אלו צריכים לידון לגופו של ענין. כמו כן הפלה קודם 40 יום מיום קליטת ההיריון, קל יותר במעט מהפלה לאחר מכן, ולכן במקרים מיוחדים יש רבנים המתירים זאת, אבל צריכים לבדוק כל מקרה לגופו. המקרה האמור שאין כל בעיה בעובר, אין מישהו שיתי לעשות הפלה אפילו לפני 40 יום. אני יכול להבין לליבו של הבחור, אבל על כך נאמר, סוף מעשה במחשבה תחילה….

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יקירתי הבלבול שעובר עלייך הוא מובן ובתקופה כזו את צריכה מישהו שיעטוף אותך ויתן לך יד חמה .
    במידה ואת יכולה לעבור את זה עם אמא אחות או חברה טובה מה טוב
    במידה ולא נסי את ארגון הידברות אני מבטיח שהם יתנו לך חיבוק חם שאת זקוקה לו.