טכנאי ראשון לא הצליח לתקן, רק השני

כב' הרבנים שיחיו
מערכת ההפעלה במחשב שלי לא עבדה. ונתתי לחבר להתקין ווינדוס חדש ולאחר שמוש אחד חזר המצב לקדמותו. לאחמ"כ הבאתי את המחשב לטכנאי והוא עשה ג"כ התקנת ווינדוס.
השאלה היא האם אני צריך לשלם לראשון שהתקין.
(ע"פ דברי הטכנאי כששאלתי אותו האם אני צריך לשלם לראשון שהתקין. אמר לי שההתקנה כנראה לא היתה טובה. אך אם ההתקנה שלו [השני] לא תעבוד כנראה הראשון כן התקין טוב והוא יחזיר לי את הכסף ששלמתי לו)
בתודה ובברכה.

תשובה:

שלום רב,

אם פירטת להראשון את הבעיה הקיימת וביקשת ממנו שיפטור אותה, אינך חייב לשלם לו כלום, מאחר והוא לא הצליח בדבר שטכנאי אחר הצליח.