ויכוח על הסכם בין עובד למעביד שנעשה דרך אדם שלישי

בס"ד

לפני כ 8 שנים, נחתם הסכם פנימי בין ספק עצמאי לבין חברה פרטית בע"מ שבו מצוין שבכל הנוגע למענקים כספיים לבן משפחה של מנכ"ל החברה הפרטית בע"מ המועסק כשכיר אצל העצמאי, אותו מענק רבעוני יהיה "כפוף להסכמתו של בעל העסק העצמאי". כעת נוצרה מחלוקת רצינית:

העצמאי טוען שסוכם בע"פ בינו לבין המנכ"ל שהמענק יינתן רק עם התקדמותו המקצועית של העובד בעסק, ואילו העובד טוען שבן משפחתו המנכ"ל אמר לו שמדובר במענק חצי שנתי ללא קשר להתקדמות.
המנכ"ל עצמו מתקשה להיזכר מה נאמר שם בע"פ, אחרי 8 שנים, מה גם שהוא עזב את החברה ואת התחום.

מה עושים?

תשובה:

שלום רב,

גם אם נניח שהמנכ"ל אכן הבטיח לעובד שיקבל מהעצמאי מענק חצי שנתי ללא קשר להתקדמות. מכל מקום, אם העצמאי סיכם אחרת עם המנכ"ל, אינו חייב לתת לעובד יותר ממה שהבטיח, דהיינו לפי התקדמות. אלא אם כן משכורתו של העובד נמוכה מאשר מקובל בשוק לעבודה זו והמענק משלים את המשכורת לסבירה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שלב סעיף א.